Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Οι όροι του Χιμένεθ

Τι θέλει ο Ισπανός για να μείνει και τη νέα σεζόν
Θέμα αποχώρησης του Μανόλο Χιμένεθ από την ΑΕΚ δεν τίθεται στην παρούσα φάση, αλλά θα τεθεί εφόσον ο Ανδαλουσιανός τεχνικός δεν λάβει κάποιες διαβεβαιώσεις από μετόχους και διοίκηση για την επόμενη σεζόν.


Ο προπονητής της «Ένωσης» διαβεβαίωσε τον πρόεδρο της ΠΑΕ, Σταύρο Αδαμίδη, ότι δεν… ψάχνεται να επιστρέψει στην Ισπανία, ωστόσο το αν θα εξαντλήσει το συμβόλαιό του, που λήγει το καλοκαίρι του 2012 θα κριθεί το καλοκαίρι. Η αλήθεια είναι πως ερχόμενος από τη Σεβίλλη ήταν προετοιμασμένος για δύσκολες συνθήκες εργασίας, αλλά παρουσιάστηκαν ακόμη δυσκολότερες. Ο Μανόλο Χιμένεθ θα ζητήσει το καλοκαίρι ραντεβού ίσως και με τους μετόχους της ΠΑΕ (δηλαδή τους κ.κ. Παππά και Νοτιά) για να διαπιστώσει τις βλέψεις τους για την ομάδα και τη διάθεσή τους να επενδύσουν.

Ο 47χρονος τεχνικός θεωρεί πως για να παρουσιάσει μία ΑΕΚ ανταγωνιστική θα χρειαστούν προσθήκες με παίκτες ενδεκάδας, αλλά και εκκαθαρίσεις στο ρόστερ, πράγματα δηλαδή που απαιτούν αρκετά χρήματα. Και είναι αμφίβολο αν αυτά υπάρχουν προς διάθεση, ειδικά από τη στιγμή που φαίνεται πως υπάρχει απόφαση για δραστική μείωση του κόστους της ομάδας από τα 15 στα 10 εκατ. ευρώ. Αν όσα ακούσει από τα αφεντικά δεν τον ικανοποιήσουν, το πιθανότερο είναι να ζητήσει ο ίδιος να αποχωρήσει. Άλλωστε δεν θέλει να διακινδυνεύσει τη φήμη και το όνομά του αποτυγχάνοντας σε ένα πρωτάθλημα σαν το ελληνικό. Βέβαια ο επαναπατρισμός δεν θα είναι εύκολη υπόθεση για τον Μανόλο Χιμένεθ, αφού οι θέσεις εργασίας είναι περιορισμένες, ο ανταγωνισμός με άλλους συναδέλφους τεράστιος και είναι μάλλον απίθανο να βρει στην πατρίδα του τα χρήματα που λαμβάνει στην ΑΕΚ (περίπου 800.000 ευρώ ο ίδιος κι άλλες 200.000 ευρώ οι συνεργάτες του ετησίως).

Ευκαιρία για «απαντήσεις»

Το απογοητευτικό πρόσωπο της ΑΕΚ στα τελευταία δύο παιχνίδια έχει δυσαρεστήσει τον Μανόλο Χιμένεθ, ο οποίος περιμένει «απάντηση» από τους παίκτες του στο ντέρμπι της ερχόμενης Κυριακής με τον Παναθηναϊκό. «Την Κυριακή πρέπει να κερδίσουμε. Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια», επισήμανε στους ποδοσφαιριστές του ο τεχνικός της «Ένωσης».

Εκτός μάχης για το ερχόμενο παιχνίδι είναι ο Σάββας Γκέντσογλου (ρήξη έσω πλάγιου συνδέσμου στο αριστερό γόνατο, 4-6 εβδομάδες εκτός) και ο τιμωρημένος Νταβίντ Ματέος. Ο Τραϊανός Δέλλας θα δοκιμάσει να μπει σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων ίσως και σήμερα, θέτοντας έτσι υποψηφιότητα για συμμετοχή στην ενδεκάδα, ενώ ο Νίκος Γεωργέας προπονείται από χθες κανονικά.

Στη σημερινή προπόνηση της ΑΕΚ θα λάβει μέρος και ο Όγκνιεν Οζέγκοβιτς, ο 17χρονος Σέρβος μεσοεπιθετικός που θα δοκιμαστεί από τους «κιτρινόμαυρους». Αντίθετα μέχρι και την Τετάρτη θα απουσιάζουν οι διεθνείς Λυμπερόπουλος, Καφές, Μάκος (Εθνική Ανδρών), Μανωλάς (Εθνική Ελπίδων) και Γκερέιρο (Εθνική Πολωνίας).

Πηγή: sport-fm.gr
http://www.newsbeast.gr/