Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Οι τελευταίες ώρες πριν το ντέρμπι

Η ημέρα παραμονής του μεγάλου ντέρμπι έφτασε και του Ρέντη αναμένεται να γεμίσει από τις 19:30. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε θα κάνει την τελευταία προπόνηση πριν την σημαντική αναμέτρηση, ο Μαρινάκης ίσως περάσει μια... βόλτα και στην συνέχεια, η "ερυθρόλευκη" οικογένεια θα συγκεντρωθεί και θα μετρά τις ώρες μέχρι την σέντρα.

Τα ψέματα τελειώνουν την Παρασκευή. Οι Πειραιώτες έχουν πρόβα τζενεράλε στις 19:30 (ώρα έναρξης της προπόνησης) και ετοιμάζονται για την μεγάλη μάχη, που μπορεί να τους δώσει τον τίτλο του πρωταθλητή, μια ώρα αρχύτερα.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε, έχει τονίσει από την αρχή της εβδομάδας τα "θέλω" του στους ποδοσφαιριστές της ομάδας και περιμένει να δει την τελευταία προπόνηση. Φυσικά, δεν θέλει ούτε να σκέφτεται κάποιο πρόβλημα της τελευταίας στιγμής.

Συγκεκριμένα, ο Ισπανός τεχνικός ζητά από τους παίκτες του να αγωνιστούν όπως σ' όλα τα ματς. Να πάρουν από την αρχή την κυριαρχία, να έχουν τον έλεγχο και την κατοχής της μπάλας, να πιέζουν ψηλά και φυσικά να μην δώσουν χώρους στους αντίπαλους επιθετικούς και ιδιαίτερα στον Τζιμπρίλ Σισέ.

Εκτός από τις αναλύσεις σε θέματα τακτικής, υπήρξε και θα υπάρξει και στην τελευταία προπόνηση η ανύψωση του ηθικού. Ο "Βάσκος" είναι άνθρωπος χαμηλών τόνων, όμως αυτό δεν τον εμποδίζει από το να μεταδώσει στους παίκτες του την θέληση, το πάθος και την δίψα, που πρέπει να δείξουν για να πάρουν μια νίκη, η οποία αξίζει μισό πρωτάθλημα.

Όλα αυτά έλαβαν χώρα την εβδομάδα που τελειώνει και θα συμβούν και στην τελευταία προπόνηση της Παρασκευής. Οι "ερυθρόλευκοι" θα συγκεντρωθούν στου Ρέντη και θα επιστρέψουν στα σπίτια τους το Σάββατο το βράδυ. Συγκεκριμένα, το βράδυ της Παρασκευής οι Πειραιώτες θα κοιμηθούν στου Ρέντη και θα μετρούν αντίστροφα τις ώρες για την έναρξη της μεγάλης αναμέτρησης.

Το απόγευμα μάλιστα, δεν αποκλείεται να περάσει από του Ρέντη και ο Βαγγέλης Μαρινάκης, προκειμένου να εμψυχώσει και να στείλει μήνυμα στήριξης στους ποδοσφαιριστές της ομάδας, πριν από την μεγάλη μάχη του "Καραϊσκάκη". Ο πρόεδρος της Πειραϊκής ομάδας, συνηθίζει να μιλά στην ομάδα πριν από κρίσιμα παιχνίδια και είναι πολύ πιθανόν να το κάνει και σήμερα.

Σ' ότι αφορά στην ενδεκάδα που σκέφτεται να παρατάξει ο Ερνέστο Βαλβέρδε, όπως έχουμε γράψει και τις προηγούμενες ημέρες, δεν θα έχει πολλές διαφορές από το ματς στην Θεσσαλονίκη κόντρα στον Άρη. Η μοναδική αλλαγή θα είναι ο Βασίλης Τοροσίδης στη θέση του Γιάννη Μανιάτη, ενώ ο Τζιμπούρ θα ξεκινήσει στην κορυφή της επίθεσης, στέλνοντας τον Μιραλάς στο δεξί άκρο.

http://www.sport24.gr/

http://www.on-news.gr/