Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

«Τιτίκες» δεν χωράνε στον Θρύλο

Μετά και το χθεσινό ματς της Τούμπας με τον ΠΑΟΚ μπορούμε να βγάλουμε κάποια σημαντικά συμπεράσματα για τον φετινό Ολυμπιακό.
Κυρίως σε σχέση με την αντιμετώπιση που δείχνει σαν ομάδα στα δύσκολα ματς.
Όπως έχουμε δει λοιπόν φέτος ο Ολυμπιακός σε όλα τα ντέρμπυ ή έστω στα δύσκολα παιχνίδια έπαιξε πολύ σοφτ και με πολύ τουπέ και υπεροψία.
Και το πλήρωσε με 4 ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια. Στα οποία στα 3 ήταν καλύτερος ενώ σε ένα (στο χθεσινό), ήταν ανύπαρκτος μέσα στο γήπεδο.
Δεν ξέρω ποιος ευθύνεται για αυτό. Αν ευθύνεται ο Βαλβέρδε ή οι παίκτες. Το πιθανότερο είναι ότι ευθύνονται όλοι κατ’ αναλογία.
Καταρχήν φταίει ο Βαλβέρδε που δεν είχε «διαβάσει» κανένα από τα ντέρμπυ που έχασε. Και χθες του πήρε την ταυτότητα ο Χάβος για να λέμε την αλήθεια. Αδιάβαστος πιάστηκε σε όλα τα ντέρμπυ. Και δεν κατάφερε να προετοιμάσει την ομάδα του όπως έπρεπε. Ενώ οι επιλογές του για την ενδεκάδα , μάλλον αστείες μοιάζουν πλέον. (Για τα ντέρμπυ μιλάμε πάντα).
Από την άλλη οι παίκτες της ομάδας. Πολλοί εξ’ αυτών έχουν παίξει στα ντέρμπυ σαν τιτίκες και πριμαντόνες, που δείχνουν να αντιμετωπίζουν τα ματς αφ’ υψηλού. Και φυσικά ξευτιλίστηκαν από ανύπαρκτες ομάδες όπως η ΑΕΚ, ο ΠΑΟ και ο ΠΑΟΚ.
Θα πρέπει λοιπόν να καταλάβουν όλοι ότι τιτίκες δεν χωράνε στον Ολυμπιακό.
Παικτάκια που «χέζονται» πάνω τους δεν μπορούν να φορούν την φανέλα της ομάδας. Τρανό παράδειγμα χέστη είναι όπως φαίνεται ο Ρόμενταλ, ο οποίος δείχνει ανθρωπάκι που φοβάται και την σκιά του. Που δεν μπορεί να ντριπλάρει ούτε κώνο προπόνησης, που μόλις δει αντίπαλο να έρχεται πάνω του τρέχει πανικόβλητος να κρυφτεί. Ε λοιπόν τέτοιος παίκτης δεν έχει θέση στο ρόστερ του Ολυμπιακού. Ας τον στείλουν το καλοκαίρι από εκεί που ήρθε. Καλύτερος είναι ο Χαβίτο 100% από αυτόν.
Όπως θα πρέπει να σκεφτούν πολύ σοβαρά να βρουν ένα αριστερό μπακ, γιατί ο Ρ. Μπράβο ώρες-ώρες θυμίζει βετεράνο ποδοσφαιριστή. Πάντως παίκτη σαν αυτόν που να παίρνει 1,5 εκατομμύριο τον χρόνο και να παίζει όπως παίζει, μάλλον πρέπει να είναι ηλίθιοι αν σκεφτούν να του ανανεώσουν το συμβόλαιο, έστω και με το ¼ του μισθού που παίρνει σήμερα.
Επίσης ήθελα να ήξερα ποιος είχε την φαεινή ιδέα να βγάλει τον Μιραλάς από την κορυφή της επίθεσης, στην οποία έκανε παπάδες και να τον βάζει μια δεξιά και μια αριστερά, (όπως χθες) εξαφανίζοντας τον στην ουσία εδώ και 1,5 μήνα. Άφαντος είναι ο Μιραλάς από τότε που σταμάτησε να παίζει σέντερ φορ.
Και χθες βέβαια φέρθηκε βλακωδώς αφήνοντας την ομάδα με 10 παίκτες. Θα πρέπει να τιμωρηθεί παραδειγματικά κατά την γνώμη μου από την διοίκηση. Όπως θα πρέπει επιτέλους να σταματήσει να σκέφτεται το πώς θα κονομήσει μεγαλύτερο συμβόλαιο και να παίξει μπάλα. Γιατί τον τελευταίο καιρό είναι από τους χειρότερους του Ολυμπιακού. Με διαφορά μάλιστα. Σύνελθε Κέβιν όσο είναι καιρός. Δεν έγινες ξαφνικά παικταράς με 10 ματς καλά που έκανες. Άντε μπράβο.
Τραγική επιλογή του Βαλβέρδε επίσης, ήταν ο Νικοπολίδης και στα 2 ματς με τον ΠΑΟΚ. Τεράστιος τερματοφύλακας ο Αντώνης, αλλά πλέον είναι 40 ετών , έχει σταματήσει στην ουσία το ποδόσφαιρο από πέρυσι και πάει ο Βαλβέρδε και τον βάζει βασικό και στα 2 ματς. Ευθύνεται κατά την γνώμη μου και στα 2 γκολ που έφαγε. Αντανακλαστικά ανύπαρκτα, όπως είναι απολύτως φυσικό βέβαια.
Ευθύνη μεγάλη του Βαλβέρδε είναι επίσης η εμμονή του στο να μην πάρει παίκτες, θεωρώντας ότι το ρόστερ είναι πλήρες. Και όχι μόνο δεν ήθελε παίκτες αλλά έδιωξε δανεικούς και 3 παίκτες που θα μπορούσαν να βοηθήσουν.
Πίσω από τον 34χρονο Ιμπαγάσα αλήθεια ποιος υπάρχει? Ο φούφουτος ? Μάλλον. Έτσι δεν είναι Ερνέστο?
Αμυντικό χαφ ποιος υπάρχει? Ο ανύπαρκτος και μονίμως τραυματίας Ουρτάδο? Η ο blogger Ντουντού?
Ευτυχώς που είναι και ο Μοδέστο που το παιδί βγάζει μάτια , κυρίως με την ψυχή που παίζει και σε έχει ξελασπώσει Ερνέστο.
Καλό θα είναι πάντως να μην εμπιστεύονται ιδιαίτερα την κρίση του Βαλβέρδε για μεταγραφές, γιατί φαίνεται ότι δεν το έχει το πράγμα. Όταν θεωρείς ότι δεν σου κάνουν παίκτες σαν τον Ντάρμπυσιρ, Μήτρογλου, Νέμεθ και διαλέγεις παίκτες σαν τους Οσκαρ και Ουρτάδο, τότε μάλλον κάτι δεν πάει καλά.
Ελπίζω ο πρόεδρος να ταρακουνήσει λίγο τους υπερφίαλους παίκτες μας και να τους τρίξει τα δόντια, γιατί Ολυμπιακός να μην μπορεί να νικήσει σε ντέρμπυ δεν νοείται και δεν υπάρχει.
Και επειδή θα πρέπει να πάει να παίξει στην Θεσ/νίκη με ΠΑΟΚ και Αρη και έχει στο Καραϊσκάκη ΑΕΚ και ΠΑΟ, ας τους ξυπνήσουν επιτέλους, γιατί αυτοί είναι ικανοί μέχρι και το πρωτάθλημα να χάσουν από τους ανύπαρκτους, αν συνεχίσουν να παίζουν στα ντέρμπυ όπως παίζουν μέχρι τώρα.
Κανονίστε να καταφέρετε και αυτό το θαύμα. Θα ψάχνετε να βρείτε καταφύγιο να κρυφτείτε αν χάσετε το φετινό πιο εύκολο πρωτάθλημα των τελευταίων 15 χρόνων, απέναντι σε ομάδες ΑΝΥΠΑΡΚΤΕΣ.
Είπαμε Τιτίκες δεν χωράνε στον Θρύλο. Το καταλάβατε? Ελπίζω.
Ο λαός του Θρύλου ΑΠΑΙΤΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να δει ΝΙΚΕΣ σε όλα τα εναπομείναντα ντέρμπυ. ΤΕΛΟΣ!!!!
ΠΗΓΗ:http://www.sports-blog.gr/